menu

Over USH2025

International Symposium on Usher Syndrome

In 2018 werd in Mainz (Duitsland) het laatste internationale congres over Ushersyndroom georganiseerd. Door de Coronapandemie is het lange tijd niet mogelijk geweest om een dergelijk grootschalig internationaal evenement te plannen en organiseren. Gelukkig is het nu weer zo ver. Op 19, 20 en 21 juni 2025 vindt in Nijmegen (NL) USH2025 plaats, het 5e International Symposium on Usher Syndrome 

Voor de organisatie van USH2025 hebben Stichting Ushersyndroom (NL), Usher Syndrome Coalition (VS) en een aantal internationale patiëntenorganisaties de krachten gebundeld. Dit in nauwe samenwerking met een groep betrokken wetenschappers van Radboudumc uit Nederland en enkele universiteiten uit de Verenigde Staten. 

Wetenschappelijk congres

Donderdag 19 en vrijdag 20 juni 2025

Kennisdeling, kruisbestuiving en elkaar ontmoeten zijn belangrijke doelen van het wetenschappelijk congres op donderdag en vrijdag. 

Stichting Ushersyndroom heeft in 2023 haar Moonshot voor 2030 geformuleerd:   
“In 2030 is Nederland (en de rest van de wereld!) bekend met Ushersyndroom en zijn diagnose,  behandeling en zorg standaard geworden”. Met USH2025 willen we nieuwe stappen zetten om dit doel te bereiken. Aan alle wetenschappers die naar Nijmegen komen om hun kennis en ervaringen met elkaar en met de USH community te delen vragen we wat hun bijdrage is om het Moonshot 2030 te realiseren. 

USH2025 Congrestival

Zaterdag 21 juni 2025

Op USH2025 Congrestival (zaterdag) worden aansprekende bijdragen en de samenvattingen van de eerste twee dagen gedeeld met de USH community. 

Tijdens bijeenkomsten over Ushersyndroom gaat het meestal over de beperkingen in zicht en gehoor – en wat we daaraan kunnen doen. Van USH2025 Congrestival willen we een positief en inspirerend ‘Festival van de Zintuigen’ maken, waarin juist de mogelijkheden die leven met Ushersyndroom nog altijd heeft een belangrijke plek krijgen. Een zinnenprikkelende ervaring die door eenieder, met of zonder Ushersyndroom gelijkwaardig samen beleefd en gedeeld kan worden.  

Inschrijven voor USH2025

De inschrijving voor USH2025 start op 1 november 2024.